strookfoto

Het vak Management en Organisatie te Hilversum

Uitdagingen van het vak Management en Organisatie

Van Dale: ma·nage·ment het; o − het leiden ve bedrijf of instelling. or·ga·ni·sa·tie de; v -s − het organiseren.

Het vak Management & Organisatie (M&O) heeft als kerngebieden accounting, financiering, marketing en organisatie. Op school worden deze bedrijfseconomische begrippen tijdens M&O lessen uitvoering besproken en rekenkundig vertaald. Termen als verkoopresultaat, vof, liquiditeitsbegroting en vreemd vermogen moeten worden begrepen door en toegepast op voorbeelden uit de hedendaagse bedrijfswereld. M&O is zowel een alfa als een beta vak. Dit houdt in dat er veel van je leesvaardigheid gevraagd wordt maar ook je rekenvaardigheid. Ook andere vaardigheden zoals het aanleren van begrippen, het interpreteren van functies en het maken van berekeningen zijn belangrijk om het vak M&O met een voldoende af te sluiten. Het wordt daarom ook wel eens een gamma vak genoemd. De meeste problemen hebben te maken met kennis van begrippen, economische berekeningen en het toepassen van de stof op actuele situaties uit het bedrijfsleven.

Voor wie bieden wij Management en Organisatie (en in welke vorm)?

Meester Frank biedt Management en Organisatie aan: leerlingen uit het voortgezet onderwijs (vmbo, mavo, havo, vwo) en studenten uit het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs (mbo, hbo, wo) in de vorm van: bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining. Kijk ook bij: bedrijfskunde.

Belangstelling?

Meld je dan aan voor een intake.Meester Frank · Mozartlaan 27-C, 1217 CM HILVERSUM ·
Tel. 035 6316915 · info@meester-frank.nl · KvK 32120745

Copyright Frank van Ormondt Services bv © · Bijgewerkt op 20 november 2023 · Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op LinkedIn · Sitemap