strookfoto

Management en Organisatie

Van Dale: ma·nage·ment het; o − het leiden ve bedrijf of instelling. or·ga·ni·sa·tie de; v -s − het organiseren.

Het vak Management & Organisatie (M&O) heeft als kerngebieden accounting, financiering, marketing en organisatie. Op school worden deze bedrijfseconomische begrippen tijdens M&O lessen uitvoering besproken en rekenkundig vertaald. Termen als verkoopresultaat, vof, liquiditeitsbegroting en vreemd vermogen moeten worden begrepen door en toegepast op voorbeelden uit de hedendaagse bedrijfswereld. M&O is zowel een alfa als een beta vak. Dit houdt in dat er veel van je leesvaardigheid gevraagd wordt maar ook je rekenvaardigheid. Ook andere vaardigheden zoals het aanleren van begrippen, het interpreteren van functies en het maken van berekeningen zijn belangrijk om het vak M&O met een voldoende af te sluiten. Het wordt daarom ook wel eens een gamma vak genoemd. De meeste problemen hebben te maken met kennis van begrippen, economische berekeningen en het toepassen van de stof op actuele situaties uit het bedrijfsleven.

Bijles

Je wil graag beter presteren in een bepaald vak. Je hebt vragen over de stof, de aanpak, de opgaven of de toets. Je voelt je niet zeker, je bent de stof niet de baas. Dan is bijles een oplossing!

Bij bijles gaan we in op problemen die de leerling met een of meerdere vakken heeft. Eerst willen we begrijpen wat er niet gaat en waarom dat zo is. Ook spreken we af naar welk punt we toe gaan werken, bijvoorbeeld een bepaald cijfer voor een vak. Daarna gaan we aan de slag met de lesstof en de oefeningen. We leggen de moeilijke stukken uit de lesstof nog eens uit en lichten de oefeningen die niet lukken extra toe. De leerling bepaalt hierbij het tempo.

Bijlessen worden uitsluitend op onze locatie gegeven. Bij belangstelling volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de leerling en eventueel met zijn of haar ouder(s). Indien nodig wordt aan de hand van een proefles in overleg met de leerling een plan van aanpak gemaakt.

Bijles is er met name voor scholieren uit het basisonderwijs, voor jongeren uit het voorgezet onderwijs (VMBO, MAVO, HAVO, VWO) en studenten (MBO, HBO, WO of universiteit).


Meester Frank · Mozartlaan 27-C, 1217 CM HILVERSUM ·
Tel. 035 6316915 · info@meester-frank.nl · KvK 32120745

Copyright Frank van Ormondt Services bv © · Bijgewerkt op 28 februari 2020 · Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op LinkedIn · Sitemap