strookfoto
Wij zijn op alle werkdagen open. Lees meer over onze maatregelen tegen Covid-19.

Conversatieles Engels te Hilversum

U heeft een zekere basiskennis van Engels. Maar het spreken van Engels lukt nog niet zo goed. Ook vindt u het moeilijk om mensen die Engels spreken goed te volgen. Dan is conversatieles iets voor u!

Uitdagingen van het vak Engels

Van Dale: En·gels· het; o − o.m. in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS, Australië en Canada gesproken taal.

Het vak Engels heeft als doel je woordenschat, grammaticale- en literaire kennis van de Engelse taal te vergroten. Ook spreekvaardigheid is een belangrijk onderdeel. Engels is zonder twijfel een alfa vak. Op school worden tijdens de les Engels door het gebruik van Engelse teksten, films en luisteroefeningen de Engelse cultuur en geschiedenis besproken en de taal geleerd. Dus leesvaardigheid, tekstbegrip, grammatica, spelling, vocabulaire, schrijven en spreken zijn belangrijk om de Engelse taal te beheersen. De problemen gaan vaak over ontleden, samenvatten, teksten verklaren en literatuurbegrip.

Hoe conversatieles werkt

Bij conversatieles gaan we jouw spreekvaardigheid en luistervaardigheid verbeteren. Boeken over grammatica en spelling hebben we dus niet nodig. Eerst gaan we kijken wat jouw huidige niveau is en waar je naar toe wilt werken. Vervolgens gaan we aan de slag met oefenen. Conversatieles is ten slotte vooral doen. Om te beginnen gaan we kleine geprekjes voeren over onderwerpen naar keuze van de student. We doen bijvoorbeeld net of we boodschappen doen, de weg vragen, en maken het steeds moeilijker: van een hotelkamer reserveren tot een verzekering afsluiten. Ook lezen we stukjes uit tijdschriften en boeken, luisteren we naar het journaal en films en praten hierover. De student bepaalt hierbij telkens het tempo en het onderwerp. Elke les voel je dat je weer een heel stuk bent opgeschoten.

Conversatielessen worden uitsluitend op onze locatie gegeven. Bij belangstelling volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de student.

Verschil met bijles

Bijles is niet hetzelfde als conversatieles. Bij bijles staat de lesstof van een vak centraal, bij conversatieles staat de (luister- en) spreekvaardigheid centraal. Bij bijles gaan we zo nodig uitgebreid in op grammatica, bij conversatieles slechts daar waar het de spreekvaardigheid in de weg staat. Bij bijles maken we gebruik van theorieboeken, bij conversatieles niet. Wel bespreken we soms een roman, gedicht of een film.

Bijles.

Voordelen van conversatieles bij Meester Frank

  • De conversatieles is op maat en altijd een-op-een, dus niet met anderen samen.
  • Je krijgt telkens dezelfde conversatielesdocent, dus je hoeft jouw situatie niet steeds uit te leggen.
  • Wij werken niet met studenten, ons team heeft al tien jaar ervaring met conversatielessen.

Voor wie bieden wij conversatieles Engels?

Meester Frank biedt conversatieles Engels voor: volwassenen (niet ingeschreven bij een onderwijsinstelling). Kijk ook bij: bijles.

Belangstelling?

Meld je dan aan voor een intake.Meester Frank · Mozartlaan 27-C, 1217 CM HILVERSUM ·
Tel. 035 6316915 · info@meester-frank.nl · KvK 32120745

Copyright Frank van Ormondt Services bv © · Bijgewerkt op 8 september 2021 · Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op LinkedIn · Sitemap