strookfoto

Huiswerkbegeleiding te Hilversum

Hoe huiswerkbegeleiding werkt

Met huiswerkbegeleiding proberen we het beste uit iedere leerling te halen zodat deze vol zelfvertrouwen naar school kan. We bieden we een rustige omgeving aan waarin prettig, zonder afleiding en onder toezicht gewerkt kan worden. Vervolgens helpen we de leerling met het structureren, plannen, maken en controleren van huiswerk. De leerling gaat hiermee meteen zelfstandig aan de slag. Als er een vraag is, kunnen wij de leerling direct verder helpen. Tot slot controleren wij samen met de leerling of het werk klaar is en kan deze naar huis.

Huiswerkbegeleiding wordt uitsluitend op onze locatie gegeven. Bij belangstelling volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de leerling en eventueel met zijn of haar ouder(s). Tijdens de eerste huiswerkbegeleiding wordt in overleg met de leerling een plan van aanpak gemaakt.

Een pakket dat bij jou past

Geen leerling is dezelfde. Dus daarom werkt Meester Frank met keuzepakketten, variërend van een basispakket voor met name het plannen van huiswerk tot een compleet pakket waarin al het huiswerk kan worden gemaakt. Een belangrijk onderdeel van huiswerkbegeleiding is het leren effectief te leren. Hieronder verstaat Meester Frank onder andere: het maken van een samenvatting of een woordenlijst en het extra oefenen met opdrachten of examenstof.

Een blokuur duurt 2 uur, vrij naar keuze in de ochtend of de middag.

Pakket A: 1 blokuur per week

Het doel van dit pakket is om een weekplanning te maken, leren effectief te leren en voor 1 tot 2 vakken huiswerk te maken. De overige vakken doet de leerling zelf thuis.

Pakket B: 2 blokuren per week

Het doel van dit pakket is om een weekplanning te maken, leren effectief te leren en voor 3 tot 4 vakken huiswerk te maken. De overige vakken doet de leerling zelf thuis.

Pakket C: 3 blokuren per week

Het doel van dit pakket is om een weekplanning te maken, leren effectief te leren en voor 5 tot 6 vakken huiswerk te maken. De overige vakken doet de leerling zelf thuis.

Pakket D: 4 blokuren per week

Het doel van dit pakket is om een weekplanning te maken, leren effectief te leren en voor alle vakken huiswerk te maken.

Verschil met bijles

Huiswerkbegeleiding is niet hetzelfde als bijles. Bij huiswerkbegeleiding staat het huiswerk op tijd afkrijgen centraal, bij bijles staat de lesstof van een vak centraal. Bij huiswerkbegeleiding kan aan meerdere vakken worden gewerkt, bij bijles werken we per les in principe aan één vak. Bij Meester Frank kunnen leerlingen zowel op huiswerkbegeleiding als op bijles komen.

Bijles rekenen, bijles wiskunde, bijles economie, bijles andere vakken.

Voordelen van huiswerkbegeleiding bij Meester Frank

  • Huiswerkbegeleiding is op maat en vindt in kleine groepjes plaats.
  • Je krijgt telkens dezelfde huiswerkbegeleider, dus je hoeft jouw situatie niet steeds uit te leggen.
  • Alles onder één dak: er kan eventueel ook apart een extra bijles worden afgesproken.
  • Wij werken niet met studenten, ons team heeft al tien jaar ervaring met huiswerkbegeleiding.

Voor wie bieden wij huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is er voor scholieren uit het primair onderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs (vmbo, mavo, havo, vwo).

Belangstelling?

Meld je dan aan voor een intake.Meester Frank · Mozartlaan 27-C, 1217 CM HILVERSUM ·
Tel. 035 6316915 · info@meester-frank.nl · KvK 32120745

Copyright Frank van Ormondt Services bv © · Bijgewerkt op 20 november 2023 · Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op LinkedIn · Sitemap